کربلای معلی

کربلا
یکی از شهرهای جنوبی کشور عراق، با جمعیت ۵۷۲٬۳۰۰ نفر در 75 کیلومتری شمال غربی نجف و 80 کیلومتری جنوب غربی بغداد قرار گرفته است. فاصله آن تا شهر کاظمین 110 و تا شهر سامرا 220 کیلومتر می باشد ، نزدیکترین شهر مهم عراق به کربلا شهر حله مرکز استان بابل است که در 35 کیلومتری شرق شهر کربلا قرار دارد، در 35 کیلومتری شمال شرقی شهر کربلا شهر مسیب قرار دارد که رودخانه فرات از آن رد می شود و مرقد مطهر طفلان مسلم علیهما السلام در آن قرار دارد.
در داخل شهر کربلا شاخه ای از رودخانه فرات به نام نهر حسینیه قرار دارد که سبب آبادانی و وجود نخلستان های متعدد در قسمت شمالی شهر کربلا گشته است ، کربلا از جنوب و غرب به بیابان های عراق می رسد و در شمال غربی آن دریاچه نمک الزازه قرار دارد.
اماکن زیارتی کربلا
یاحسین عشق تو برعیش جهان می ارزد / دیدن قبر تو و دادن جان می ارزد
جان زکف دادن و دل برتو سپردن چه خوش است / قبر شش گوشه تو دیدن ومردن چه خوش است
حرم امام حسین علیه السلام ، مدفن حضرت ابی عبدالله امام حسین علیه السلام ، مشهور به سیدالشهداء پیشوای سوم شیعیان است که در زمان خلافت یزید بن معاویه، در مخالفت با وی جنگید و روز عاشورا، ۱۰ محرم سال ۶۱ هجری قمری در بیابانِ نینوا شهید شد و پس از چند روز همان‌جا به خاک سپرده شد.
مرقد حضرت ابوالفضل علیه السلام :مرقد حضرت ابوالفضل علیه السلام علمدار کربلا و یار باوفا و برادر فداکار امام حسین علیه السلام در سیصد متری شمال حرم آن حضرت قرار دارد.
این حرم چهار ایوان دارد : ایوان بالاسر ، شرقی ، شمالی و جنوبی . در بالای ایوان بالاسر بر روی کتیبه ای سوره فتح و در ایوان شرقی سوره حمد و قدر نوشته شده است.
سرداب حرم حضرت عباس علیه السلام :بنای حرم حضرت اباالفضل‌العباس علیه السلام از همان ابتدا بر روی این سرداب و آب بنا شده و این امر تأثیری بر روی استحکام حرم حضرت نداشته است. آب این سرداب با وجود اینکه همیشه راکد است ولی آبی زلال وخنک دارد.
مرقد حبیب ابن مظاهر :حبیب بن مظاهراز یاران امام علی ، امام حسن و امام حسین علیهم السلام است. وی در جنگ‌های جمل، صفین و نهروان با امام علی علیه السلام همراه بود و در کربلا نیز در کنار امام حسین علیه السلام حضور داشت و به شهادت رسید.
قتلگاه:قتلگاه امام حسین علیه السلام معروف به «گودال قتلگاه» قسمت پایانی سمت چپ رواق جنوب غربی، به وسیله دری به سالن باریکی مرتبط است که در آن یک اتاق 9 متری قرار دارد. این مکان اندکی گود است و دیوارهای آن آیینه کاری و نقاشی شده است. در همین مکان شریف، فرزند حضرت زهرا سلام الله علیها شهید شده است. از این جا دری است که به جای گودتری راه دارد که گویند آن جا محلی است که حضرت سید الشهداء علیه السلام از اسب بر زمین افتاد.
به خدا بهشت قلبم خاک بین الحرمینه / یه طرف آقام ابوالفضل و یه طرف آقام حسینه
بین الحرمین : مابین حرم امام حسین و حرم حضرت ابولفضل را که ۳۷۸ متر می‌باشد «بین الحرمین» می‌نامند.
در اطراف بین الحرمین چند مکان دیگر نیز وجود دارد ازجمله:
تل زینبیه : تپه ای که حضرت زینب سلام الله علیهااز بالای آن به میدان جنگ می نگریستند.
خیمه گاه : محل خیمه امام حسین واهل بیت واصحابشان علیهم السلام
مقام علی اکبر : محل شهادت حضرت علی اکبر علیه السلام
مقام علی اصغر : محل شهادت حضرت علی اصغر علیه السلام
مقام دست راست حضرت ابوالفضل : جایی که دست راست این حضرت از بدنشان جدا شده است.
مقام دست چپ حضرت ابوالفضل : جایی که دست چپ این امام از پیکرشان گردید.
مرقد حربن یزید ریاحی :از یاران امام حسین علیه السلام ، شهدای کربلا و از بزرگان و رؤسای کوفه بود. حُرّ مردی شریف در میان قوم خود بود و از کسانی به شمار می رفت که هم عصر جاهلیت و هم دوران اسلام را درک کرده بود. حر فرمانده بخشى از سپاه عبیداللّه ‌بن زیاد در واقعه کربلا بود که به سبب ندامت از اقدام خود و پیوستن به امام حسین علیه‌السلام، نزد شیعیان حرمتى خاص دارد.
مرقد طفلان مسلم :محمد وابراهیم فرزندان مسلم ابن عقیل سفیر امام حسین به شهر کوفه بودند.این دو کودک بعد از شهادت پدرشان وامام حسین به دست «حارث» سرشان از تن جدا شد و به شهادت رسیدند. به گفته بعضی از علما، مرقد فعلی طفلان مسلم، محلّ شهادت آنها است؛ زیرا حارث اجسادشان را در نهر فرات انداخت و امّا بعضی عقیده دارند پس از قتل حارث، شیعیان، اجساد مطهّر آن دو را از آب گرفتند و آنها را در همان محل دفن کردند.
مرقد عون بن عبدالله :به روایتی عون بن عبد الله بن جعفر طیار فرزند زینب کبری سلام الله علیها در کنار اتوبان کنونی کربلا ـ بغداد دفن شده است و مزار و مرقد باشکوهی دارد.
واز دیگر مکانهای زیارتی شهر کربلا میتوان به رود فرات***نهر علقمه***قطاره امام علی ***مرقد سید ابراهیم مجاب***مراقد شهدای کربلا***مرقد سید رضی***مرقد میرزا محمد تقی شیرازی***مرقدسید مرتضی علم الهدی*** مرقد علامه وحید بهبهانی نیز اشاره کرد.

اشتراک گذاری
gdpr-image
This website uses cookies to improve your experience. By using this website you agree to our Data Protection Policy.
Read more